Varmt välkommen till mitt samtalsrum - digitalt eller i Höör.

För privatpersoner och par erbjuder jag KBT, coaching/samtalsstöd samt klimakterierådgivning. För insatser inom arbetslivet se flik Ledare & medarbetare.Kognitiv beteendeterapi - KBT

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en vetenskapligt bevisat effektiv terapiform som har visat sig framgångsrik vid behandling av exempelvis:

  • olika typer av fobier (djur, nålar, hissar osv). Informationsblad, klicka här
  • psykisk ohälsa som oro, ångest och depression osv. 
  • stress och återkommande utmattning

Terapin går ut på att förändra beteenden, tankar och känslor. Under behandlingens gång får du relevanta hemuppgifter och övningar att praktisera på egen hand, för att implementera de kunskaper som du lär dig under terapin. Allt är noggrant anpassat utifrån dina behov och utmaningar. 

Syftet med behandlingen är att du ska kunna leva ett liv mer i enlighet med vad du önskar och kunna må bättre långsiktigt. 

Första steget är att du bokar ett kostnadsfritt bedömningssamtal. Du betalar bara för samtalet om du väljer att påbörja en behandling. Du kan välja bland mina lediga tider i bokningskalendern Boka Direkt, klicka på: Samtalsterapi KBT, bedömningssamtal. Eller kontakta mig på 079 – 313 1099.

PRIS: Inledande bedömningssamtal, kostnadsfritt. Betalas endast om du väljer att inleda behandling. Därefter återbesökssamtal 45 minuter, 850 kr inkl. moms. Rabatterat paketpris: 10 samtal,  8 000 kr ( 500 kr rabatt).


Coaching & samtalsstöd för privatperson/par 

Dessa samtal ventilerar känslor, sorterar tankar och stödjer dig i att hitta bästa vägen framåt. Det kan exempelvis handla om att ta sig igenom en svår period i livet, hälsoutmaningar, karriärplanering, behov av att ta nya tag och att klargöra personliga mål. Jag tar också emot par och grupper och kan vara ett stöd för att klargöra en situation, att skapa ett tryggt samtalsrum där alla kommer till tals och att hjälpa er att hitta den fortsatta vägen framåt. 

PRIS: Enskilt samtal 45 minuter, 850 kr inkl. moms. Rabatterat paketpris: 10 samtal, 8 000 kr (500 kr rabatt). Parsamtal 1850 kr inkl moms, 60 minuter. Kvinnohälsa - klimakterierådgivning

Jag erbjuder stöd- och hälsosamtal för kvinnor som vill prata igenom sin fysiska och psykiska hälsa, för att hitta vägar som gör det möjligt att må bra och bli den bästa versionen av sig själv.

Kvinnokroppen är fantastisk och påverkas i alla livsfaser av hormonsystemet. De olika faserna är naturliga, men kan också påverka oss negativt på olika sätt. Men man behöver inte må dåligt! Det finns stöd, vård och kunskap som underlättar och som ökar din egenmakt!

PRIS: Samtal 45 minuter, 850 kr inkl. moms. Rabatterat paketpris: 3 samtal, 2350 kr (200 kr rabatt).

Referenser

Kvinna, 54 år: I hela mitt liv har jag varit rädd för myror. Jag har alltid anpassat mig till detta och klarat mig bra ändå. Men när jag fick barnbarn så insåg jag hur begränsad jag var. Jag kunde inte sitta med mitt barnbarn på en filt på gräsmattan och jag kunde inte leka i sandlådan eftersom myror går på kanten. En gång skrek jag till och skrämde mitt barnbarn ordentligt. Då bestämde jag mig för att göra något åt det. Efter 6 timmars behandling med Kristina, en intensiv och jobbig dag alltså, så lärde jag mig hantera myror. Idag kan jag fortfarande känna obehag när jag ser myror, men jag skriker inte och får inte panik. Fantastiskt! Fobin är inte puts väck, men jag har kontroll på mina känslor och det var målet. Jag vet att det krävs lite träning för att hålla fobin borta och jag har fått ett program att förhålla mig till under sommaren.  

Kvinna 48 år: Jag trodde att jag hamnat i en livskris eller att sköldkörteln blivit dålig eftersom jag gråter för allting och går upp i vikt trots att jag äter rätt. Jag känner mig tung i kroppen och har ett starkt motstånd mot träning trots att jag varit aktiv i hela mitt liv. Vårdcentralen har tagit prover, men hittar inget fel på sköldkörteln eller blodvärdena. I samtal med Kristina förde hon på tal att min situation kunde handla om klimakteriet. Jag trodde först inte det eftersom jag fortfarande har regelbunden mens. Men jag förstår nu att kvinnor kan få många olika symptom innan mensen slutar. Jag skäms över att tycka det är ett problem att rynkorna blir allt fler och att jag inte längre kan hålla midjan smal. Jag skäms också för att jag bli irriterad för allting. Personligen tycker jag att åldrande är naturligt och att klimakteriet behöver mötas med tillförsikt. Men jag trodde inte perioden skulle innebära att må så här konstigt. Därför har det känts skönt att få tala igenom situationen i lugn och ro med Kristina och att få tips kring vad jag kan göra för att må bättre.

Kvinna 54 år: Kristina är fantastisk. Hon hjälper mig att hitta skavet, den där "stenen i skon" som jag liksom inte får fatt på själv. Jag funkar så att när jag väl fått fatt i ett problem så zoomar jag in och hittar olika lösningar. Men ofta ältar jag halvt ihjäl mig, innan jag fattar vad det är som skaver. Kristina hjälper mig med det. Eftersom livet pågår konstant och eftersom skav uppstår hela tiden, så har jag alltid ett samtal inbokat hos Kristina, ett i månaden. Det har blivit lika självklart som mitt månadsbesök hos kiropraktorn och på nagelsalongen.

Kvinna 46 år: Alltså, Kristina är helt grym på att sätta ord på mitt babbel. Jag har ett turbulent liv och försöker få hela cirkusen att lugna ner sig. Kristina hjälper mig att konkretisera min tillvaro och sätta upp enkla delmål som sakta med säkert leder mig mot ett lugnare liv. Det finns ingen quickfix. Man måste våga satsa. Jag ser framemot varje bokat samtal med Kristina. Jag går alltid ifrån mottagningen med en ny tro på mig själv.

Kvinna, 16 år Jag har jättestark självkritik som gör att jag stressar upp mig för ingenting. Jag är alltid spänd och har också svårt att sova. När jag pratat med Kristina, så lossnar det liksom. Vi pratar både om alla känslor och tankar och om studieteknik och annat som jag behöver. Jag förstår mig själv bättre och har börjat kunna lugna ner mig själv i skolan och hemma när jag stressat upp mig.

Man, 60 år Jag har alltid tyckt konflikter och spänningar mellan människor är obehagligt. Därför har jag alltid hållit mig tyst och många gånger gjort saker mot min vilja för familjefridens skull. Nu har jag börjat bli så arg på allt och alla. Jag fick tag på Kristina via rekommendationer. Vi har pratat om min konflikträdsla och varför arga känslor gör mig skräckslagen. Jag har också fått träna på Giraffspråket och tränat på olika saker som jag behöver vara tydlig med mot min familj. Jättejobbigt. Men rätt. Det börjar kännas bättre.

Man, 18 år Jag var nästan en hemmasittare när jag började träffa Kristina. Allt kändes meningslöst och tomt. Nu har vi pratat om detta och jag har kunnat hitta nya mål i livet. Man behöver inte gilla skolan. Men man behöver hitta meningsfullhet och att stå ut med att ha tråkigt. Jag har börjat träna också igen. Och så har jag hittat vad jag kan göra när jag blir så där full av tomhet.

Kvinna, 58 år Jag hörde talas om Kristina genom vänner som gått till henne ett tag. Jag hade under en tid mått allt sämre, något som började när min pappa dog för några månader sen. Jag var inte beredd på att hans död skulle dra igång en sån kris i mig. Helt plötsligt kom allt möjligt ikapp mig, det har varit så mycket motgångar i mitt liv. Det känns väldigt skönt att prata med Kristina, att bena upp allt och att se klarare på situationen. Och att få gråta ut och sörja över allt som gått fel - utan att bli dömd.

Man och kvinna, äktenskap I flera år har vi haft spända samtal under höstarna för att försöka komma fram till hur vi ska fira jul. Vi har olika traditioner och våra respektive familjer är rätt så krävande. Det finns många olika behov att väga in. Med Kristinas hjälp pratade vi igenom saken. Vi kunde lyssna på varandra på ett bättre sätt och fick syn på helt nya infallsvinklar, trots att vi så många gånger tidigare vänt och vridit på frågan. Nu vet vi hur vi framöver behöver diskutera och ta beslut kring jularna.

Tel: 079 - 313 10 99                   E-post: kristina@dellholm.se                  Swish: 1234021390

Dellholm Progress AB
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!